Tort cu frișcă și mascarpone îndulcit cu stevia

Ne apropiem de Noul An și pentru că nu pot avea părinții aproape din cauza epidemiei cu COVID-19, am poftit la tortul copilăriei mele cu blat din cacao și învelit în frișcă de casă, doar ca în locul cremei de vanilie, am încercat crema de frișcă cu mascarpone și bineînțeles, am înlocuit zahărul cu minunatul îndulcitor fără calorii Grecostevia.

Poate fi o idee excelentă pentru noaptea dintre ani. Notează ingredientele și hai să pornim!

Prepararea blatului:

Introdu într-un vas ouăle, stevia și esența de rom și mixează foarte bine timp de 10 minute (până când compoziția își va dubla volumul). Adăugă uleiul și încorporează-l ușor cu ajutorul unei spatule, pentru a nu pierde aerul din compoziție. Adaugă apoi făina căte 2 linguri și încorporeaz-o încet cu mișcări largi de jos în sus. După ce ai finalizat de adăugat toată făina, procedează la fel și cu cacao, încorporând-o ușor, până se omogenizează, având grijă să nu pierzi aerul. Toarnă compoziția într-o tavă (eu am folosit o tavă specială pentru blat) tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 40 minute (fă testul cu scobitoarea). Când este gata, scoate tava din cuptor și așteaptă să se răcească blatul, apoi scoate-l din tavă. După răcirea completă, taie blatul în 2 felii groase sau 3 felii mai subțiri.

Siropul:

Pentru însiroparea blatului ai nevoie de 300ml apă, 3 linguri Grecostevia și 1 lingură coajă de lămâie și portocală. Fierbe ingredientele, apoi lasă siropul la răcit.

Frișca & crema: 

Mixează smântâna până se întărește și își mărește volumul, apoi adaugă 3 linguri de Grecostevia și mixează până ce are consistența unei bezea. Separat, mixează mascarpone cu 1 lingură stevia și vanilia, după care încorporează ușor 250 grame de frișcă obținută anterior.

Însiropează prima felie (de jos) a blatului cu siropul răcit, apoi adaugă un strat din crema obținută din mascarpone și frișcă. Adaugă a doua felie din blat și însiropează. Eu am ales 2 felii mai groase dar dacă ai optat pentru 3 felii de blat, adaugă crema din frișcă și mascarpone, după care adaugă a treia felie, însiropeaz-o și acoperă totul cu frișca rămasă.

După ce am învelit tortul cu frișca, am ornat după bunul plac cu afine uscate și praf de cacao. Lasă tortul cel puțin 3 ore la frigider.

Poftă bună!

I.V.

 

Lasa un comentariu!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Outfitul zilei

Mergi sus