Compot de vișine fără zahăr, cu doar 25 calorii/100g

Sunt un mare fan al fructelor, mai ales cele dulci-acrișoare. Prin urmare îmi place să le consum atât în stare proaspătă cât și regăsite în anumite deserturi, mai ales compoturi.

Un mare avantaj al compotului din fructe este faptul că acesta are foarte puține calorii, în comparatie cu dulceața sau gemul care conțin o cantitate concentrată de fructe, ceea ce înseamnă mult mai multe calorii/100g.

Iată o rețetă foarte simplă de compot de vișine răcoritor fără zahăr, adică cu foarte puține calorii, întrucât 1 borcan care va cântări 725 g de compot va avea în total aproximativ 180 calorii, deci circa 25 calorii/100g.

Modul de preparare e foarte simplu:

Am pus vișinele în borcane de 800 ml (le-am așezat în borcan până la nivelul filetului), am adăugat câte 3 linguri de îndulcitor cu zero calorii Grecostevia (din punctul meu de vedere este cel mai bun îndulcitor pentru că nu modifică gustul celorlalte ingrediente) în fiecare borcan apoi am adăugat apă potabilă cât să cuprindă ultima vișină. După ce am fixat capacele, am agitat bine fiecare borcan să se dizolve stevia și am pus borcanele într-un vas mare cu apă (eu am pus un prosop pe fundul vasului înainte de a așeza borcanele) și le-am fiert timp de 13 minute la bain-marie. Am scos cu grijă borcanele și le-am așezat pe suport metalic, până s-au răcit. Apoi le-am pus în frigider și am savurat acest compot aproape zilnic.

Așadar, fie că e anotimp cald sau rece, poți savura acest compot în toate anotimpurile și să te menții în formă, având foarte puține calorii.

Poftă bună!

Lasa un comentariu!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Outfitul zilei

Mergi sus