Ciocolată albă fără zahăr cu merișoare și stafide

Între ciocolata albă și ciocolata neagră, aleg de 1000 de ori ciocolata albă! De ce? Pentru că ador gustul de lapte praf. Și dacă e preparată acasă, cu ingrediente de calitate, cu atât mai bine! Vestea bună e că acest desert fără zahăr e perfect și pentru copii, întrucât este îndulcit cu Grecostevia, îndulcitorul fără calorii din eritritol și extract din stevia, care poate fi consumat și de către cei mici și este ideal pentru prepararea deserturilor la temperaturi ridicate. Rețeta este extrem de simplă.

Pune apa la fiert împreună cu esența de vanilie, praful de sare și îndulcitorul Grecostevia și amestecă până se topește pulberea. Între timp, pune laptele praf într-un bol împreună cu merișoarele și stafidele și amestecă cu o spatulă. În momentul în care lichidul fierbe, pune recipientul deoparte, lasă-l 3 minute și adaugă untul, amestecând până se topește. Adaugă compoziția peste laptele praf și amestecă bine până la omogenizare.

Întinde compozitia pe o tava tapetată în hârtie de copt și las-o la frigider timp de 2 ore. Scoate compoziția de la frigider (acum ar trebui să fie întărită) și decupeaz-o în diverse forme (eu am folosit steluțe și inimioare).

Pune-le apoi într-un recipient cu capac sau folie pentru prospețime și lasă ciocolata la frigider peste noapte. A doua zi a fost devorată. În locul stafidelor și merișoarelor poți folosi fistic sau alune prăjite.

Poftă bună!

I.V.

Lasa un comentariu!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Outfitul zilei

Mergi sus